دانلود پروژه های پژوهشی با موضوع ناحیه بندی سیستم توزیع در حضور تولید پراکنده به وسیله FCL- فایل ۲۰ |
۰.۲۵۹۹
۰.۱۰۱۴
۲۲
XFCL3= 7.1062 pu
XFCL1= 5.8477 pu
T = 187.5686 s
XFCL2= 1.6044 pu
در این جداول، T مجموع زمان عملکرد رلهها میباشد. همانطور که مشخص است برای اینکه سیستم توزیع بتواند در هر دو مد جزیرهای و متصل به شبکه با حفظ هماهنگی بین رلهها کار کند نیاز به FCLهای با امپدانس بالاتری میباشد. مزیت این روش، توانایی کار کردن در مد جزیرهای بدون نیاز به تغییر تنظیمات رلهها میباشد.
در صورتیکه تعداد DGهای متصل شده به سیستم توزیع زیاد باشد روش استفاده از FCL در محل اتصال شبکه قدرت به سیستم توزیع، هزینه کمتری نسبت به FCL سری با DG دارد. به این دلیل که تعداد FCLهای استفاده شده کمتر خواهد بود.
استفاده از FCL دوتایی:
هنگامیکه DG در مکانی دور از شبکه قدرت و برای تأمین یک بار محلی نصب میگردد میتوان از FCLدوتایی[۳۹] همانطور که در[۴۶]بیان شده است استفاده نمود. این اتصال، علاوه بر کاهش جریانهای خطا برای حفظ حفاظت اصلی رله، به بهبود سنکرونیزم بین DG و شبکه بعد از رفع خطا کمک می کند. اتصال دوتایی FCL، سهم جریان خطای DG را تا ۹۷% کاهش میدهد. شکل زیر نحوه اتصال FCLدوتایی را به سیستم نشان میدهد.
شکل۳- ۶: استفاده از FCL دوتایی
با توجه به شکل(۳-۶) اگر خطای ۱ (Fault-1) رخ دهد، FCL-DG عمل نموده و کل جریان DG را محدود می کند. در نتیجه، رلههای شبکه محلی[۴۰] همچنان با یکدیگر بصورت هماهنگ عمل نموده و خطا را برطرف می کنند.
اگر خطای ۲ (Fault-2) اتفاق بیفتد FCL-Grid عمل نموده و تنها جریان خطایی که از DG به سمت شبکه بینهایت[۴۱] میرود محدود می شود. در این شرایط، شبکه محلی همچنان از طریق DG برقدار باقی میماند که این موضوع یکی از مزیتهای این روش میباشد. یکی از مزایای این روش کاهش ۹۶ درصدی افت ولتاژ در باس متصل به DG میباشد. شکل(۳-۷) ولتاژ این باس را نشان میدهد.
شکل۳- ۷: کاهش افت ولتاژ به علت استفاده از FCL دوتایی
مزیت دیگر استفاده از FCLدوتایی همانطور که در شکل(۳-۸) مشاهده می شود کاهش نوسانات فرکانس از ۱۴/۰ به ۰۱/۰ هرتز میباشد.
شکل۳- ۸: کاهش نوسانات فرکانس به علت استفاده از FCL دوتایی
فصل چهارم
روش پیشنهادی برای هماهنگی رله های سیستم توزیع در حضور تولیدپراکنده
پس از ورود DG به سیستم توزیع ، این سیستم از حالت یکسوتغذیه به چندسوتغذیه تبدیل می شود. بنابراین پس از وقوع خطا در یکی از باسها و یا خطوط ممکن است جهت جریان خطا و یا اندازه آن تغییر کند. بدلیل اینکه تجهیزات حفاظتی استفاده شده در سیستم توزیع معمولاً از نوع رلههای اضافه جریان جهتی میباشند این تغییرات در جریان خطا می تواند باعث بوجود آمدن ناهماهنگی بین رلهها شود. در نتیجه ممکن است رلهها عملکرد اشتباه داشته و ناحیهی دیگری را به جای ناحیهی خطادار بیبرق کنند و یا اینکه بخش وسیعتری از سیستم توزیع از مدار خارج شود. برای رفع این مشکل روشهای مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفتهاند که تعدادی از آنها را در فصل۳ مطرح شده و مزایا و معایب و همچنین نتایج بدست آمده از شبیهسازی آنها بیان گردیدهاند.
ناحیه بندی سیستم توزیع به وسیله FCL برای حفظ هماهنگی رلهها
در این پایان نامه روش جدیدی برای حفظ هماهنگی بین رلههای اضافه جریان در سیستم توزیع پیشنهاد می شود. این روش برای دو نوع سیستم توزیع قابل پیادهسازی میباشد:
سیستم توزیع حلقوی (چندسو تغذیه)
سیستم توزیع شعاعی با حضور DG
در این روش سیستم توزیع به نواحی مختلفی تقسیم شده به طوری که در هر ناحیه یکی از باسهای متصل شده به شبکه قدرت[۴۲] وجود داشته باشد. بر روی خطوطی که نواحی مختلف را به یکدیگر متصل می کنند از FCL استفاده می شود. پس از ناحیهبندی سیستم، رلههای هر ناحیه مستقل از نواحی دیگر، با هم هماهنگ میشوند. مزایای این روش عبارتند از:
در شرایط وقوع خطا در یک ناحیه، جریان ورودی از نواحی دیگر محدود شده و در نتیجه سایر نواحی افت ولتاژ ناشی از خطا را تجربه نمیکنند.
سطح اتصال کوتاه هر ناحیه پایینتر می آید. بنابراین نیاز به تعویض تجهیزات حفاظتی کمتر می شود.
سرعت عملکرد رلهها نسبت به روشی که FCLها در محل اتصال شبکه قدرت به سیستم توزیع نصب میشوند[۴۵] بسیار بیشتر است. چون در این حالت جریان اتصال کوتاه عبوری از خطوط به علت وجود یک اتصال به Grid در هر ناحیه بالا باقی میماند. هر چند نسبت به شبکه بدون FCL جریانهای اتصال کوتاه کمتر است.
صرفهجویی در تعداد FCLها در مقایسه با حالتی که FCL به صورت سری با هر DG [44] قرار گیرد.
شکل شماتیک این روش در شکل (۴-۱) نشان داده شده است.
شکل۴- ۱: روش معرفی شده برای ناحیهبندی سیستم توزیع
روش ناحیهبندی سیستم توزیع:
DGها در مقایسه با شبکه قدرت نمی توانند جریان خطای زیادی تولید کنند. بنابراین اگر جریان خطایی که از یک رله عبور می کند فقط ناشی از DGها باشد سرعت عملکرد رله به مراتب کمتر خواهد بود. به همین دلیل در روش پیشنهادی حداکثر تعداد ناحیههای سیستم توزیع برابر با تعداد باسهای متصل شده به شبکه قدرت انتخاب میشوند. با توجه به اینکه قدرت اتصال کوتاه باسهای متصل به شبکه قدرت بسیار بالا است هر کدام از این باسها در یک ناحیه قرار داده میشوند تا سرعت عملکرد رلهها در مقابل خطا بیشتر باشد.
یکی از سیستمهای مورد مطالعه در این پایان نامه بخش ۳۳ کیلوولت سیستم توزیع ۳۰ باسه IEEE میباشد که از طریق ۳ باس به شبکه قدرت (۱۳۲ کیلوولت) متصل شده است. بنابراین یک سیستم چندسو تغذیه میباشد. در این پایان نامه فرض بر این است که بر روی همه باسهای این سیستم بجز باسهایی که به شبکه قدرت متصل شده اند از DG استفاده شده است. این سیستم را میتوان در شکل (۴-۲) مشاهده نمود.
شکل۴- ۲: سیستم تحت مطالعه
مشخصات این سیستم به طور کامل در پیوست ب آورده شده است.
با توجه به اینکه این سیستم از طریق ۳ باس (باسهای ۲ و ۸ و ۱۲) به شبکه قدرت متصل شده است بنابراین آنرا به سه ناحیه تقسیم میکنیم بطوریکه در هر ناحیه فقط یکی از این سه باس وجود داشته باشند.
سیستم دیگری که در این پایان نامه مورد بحث قرار میگیرد سیستم توزیع شعاعی ۶۹ باسه IEEE میباشد که از طریق یک باس به شبکه قدرت متصل است. در اینجا فرض می شود که شانزده DG به باسهای مختلف این سیستم متصل شده اند که سه تای آنها دارای قدرت اتصال کوتاه بالا (نزدیک به قدرت اتصال کوتاه شبکه قدرت) هستند. بنابراین این سیستم، پس از اجرای الگوریتم پیشنهادی به ۴ ناحیه تقسیم می شود.
حال روش پیشنهادی برای جایابی FCLها را مورد بحث قرار میدهیم.
روش جایابی FCLها:
برای محل نصب FCLها تمام خطوط سیستم توزیع میتوانند کاندیدا باشند. اما سعی بر آن است بهترین محلها برای نصب FCLها یافت شوند. همانطور که مشخص است سیستم تحت مطالعه از نوع مش میباشد. چون DGها و بارها روی اتصال کوتاه کم تأثیرند از آنها در تحلیل آتی صرفنظر می شود. پس از این تحلیل اثر DGها برای وقوع خطا در سیستم توزیع در نظر گرفته می شود. بنابراین گراف شبکه همانطور که در شکل (۴-۳) مشاهده میکنید رسم می شود. در این گراف هر نقطه نماد یک باس سیستم و هر خط نماد یک خط از سیستم میباشد. همچنین محلهای اتصال سیستم توزیع به شبکه قدرت با یک مربع مشکی نشان داده شده اند.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-08] [ 11:21:00 ب.ظ ]
|