اثر نوع زهکش بر عملکرد و اجزای عملکرد تریتیکاله در کشت ... |
O.C*
(%)
Sand
(%)
Silt
(%)
Clay
(%)
بافت
موقعیت سخت لایه
مکان
۱٫۲۲
۶
۴۷
۴۷
SiC
۴۰-۱۵
موسسه
شکل۳-۱: نقشه موقعیت قرارگیری لولههای زهکشی
بذور تریتیکاله به صورت دستپاش (۱۳۰ کیلوگرم در هکتار) کاشته شد. به منظور جلوگیری از صدمه توسط پرندگان مهاجر در سطح مزرعه اقدام به پاشیدن پوسته برنج گردید.
شکل۳-۲: عملیات آماده سازی و خاکورزی زمین در ابتدای پاییز
شکل۳-۳: متر کشی و مرز گیری کرتها
شکل۳-۴: مراحل مختلف رشد گیاه تریتیکاله از کاشت تریتیکاله تا برداشت (a)
شکل۳-۴: مراحل مختلف رشد گیاه تریتیکاله از کاشت تریتیکاله تا برداشت (b)
در طول فصل زراعی مطابق توصیههای موسسه تحقیقات برنج و با بازدید مکرر از مزرعه آزمایشی، یادداشت برداریهای لازم انجام شد. مبارزه با آفات به وسیله سموم توصیه شده توسط کارشناسان موسسه و مبارزه با علفهای هرز با کمک دست و سموم توصیه شده انجام شد.
شکل۳-۴: مراحل مختلف رشد گیاه تریتیکاله از کاشت تریتیکاله تا برداشت ©
شکل۳-۴: مراحل مختلف رشد گیاه تریتیکاله از کاشت تریتیکاله تا برداشت (d)
شکل۳-۴: مراحل مختلف رشد گیاه تریتیکاله از کاشت تریتیکاله تا برداشت (e)
شکل۳-۴: مراحل مختلف رشد گیاه تریتیکاله از کاشت تریتیکاله تا برداشت (f)
شکل۳-۴: مراحل مختلف رشد گیاه تریتیکاله از کاشت تریتیکاله تا برداشت (g)
۳-۳- پارامترهای مورد اندازه گیری در آزمایش
در انتها برداشت از مرکز هر کرت با سطح ۸ متر مربع ( پس از حذف حاشیه ) انجام و صفات ارتفاع ارتفاع بوته، طول سنبله، تعداد پنجه، تعداد دانه در خوشه، تعداد سنبله در متر مربع، وزن هزار دانه، وزن ماده سبز در حالت علوفهای، عملکرد دانه در حالت علوفهای، عملکرد دانه در حالت برداشت دانهای و شاخص برداشت غیر علوفهای اندازه گیری و محاسبه شد (شکل ۳-۵ a وb).
شکل۳-۵: اندازه گیری صفات زراعی در مزرعه (a)
شکل۳-۵: اندازه گیری صفات زراعی در مزرعه (b)
همچنین رطوبت وزنی به روش زیر اندازه گیری گردید:
۳-۳-۱ درصد رطوبت وزنی
برای نمونه گیری جهت تعیین رطوبت وزنی از سیلندرهای فلزی با وزن و حجم مشخص، استفاده شد. بلافاصله پس از نمونه گیری، نمونههای مرطوب با بهره گرفتن از ترازوی دیجیتالی وزن شدند و سپس به مدت ۲۴ ساعت درآون با دمای ۱۰۵ درجه سانتی گراد قرار داده شدند. بعد از خارج کردن نمونهها از آون، مجدداً توزین شدند. سپس خاک ظرفها به طور کامل خارج و وزن ظرفها به وسیله ترازو اندازه گیری میشد. سپس با بهره گرفتن از رابطه ۱ درصد رطوبت وزنی محاسبه شد:
(۱)
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-09] [ 08:51:00 ق.ظ ]
|