مساله تحقیق

 

ابعاد

 

شاخص ها

 

سوالات پرسشنامه مرتبط با شاخص

 

 

 

تاثیر تفکر استراتژیک بر مدیریت شهری

 

برنامه ریزی شهری

 

هدف محور شدن برنامه ریزی

 

۴و۶

 

 

 

انعطاف پذیر شدن برنامه ریزی

 

۲و۷

 

 

 

سیستمی شدن برنامه ریزی و رویکرد به سمت یکپارچگی

 

۱و۳و۵و۱۱و۱۸

 

 

 

سازماندهی سازمانهای اداره کننده شهر

 

بهبود ساختار سازمان های اداره کننده شهر

 

۱۳و۱۵و۲۰

 

 

 

بهبود ارتباطات میان سازمانهای اداره کننده شهر

 

۹و۱۰و۱۲و۱۴و۱۹

 

 

 

بهبود مدیریت منابع انسانی

 

۸و۱۷

 

 

 

تصمیمات کلان (راهبردی)

 

بهبود شیوه های تصمیم سازی

 

۱۶و۲۱

 

 

 

بهبود شیوه های تصمیم گیری

 

۲۲

 

 

 

۱۰-۳ ابزار گردآوری داده های پژوهش
در این پژوهش روش گرد آوری داده ها برای آزمون فرضیه ها از طریق نمونه گیری است و ابزار استفاده شده در آن پرسشنامه می باشد. همچنین از بررسی اسناد و مدارک، کتاب ها و مقاله های مربوطه نیز استفاده شده است.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
۱-۱۰-۳ پرسشنامه
پرسشنامه به عنوان یکی از متداولترین ابزارهای جمع آوری اطلاعات در تحقیقات پیمایشی مورد استفاده است و عبارت است از مجموعه ای از پرسش های هدف مدار که با بهره گیری از مقیاس های گوناگون، نظر، دیدگاه و بینش فرد پاسخگو را مورد سنجش قرار می دهد. (خاکی؛ ۱۳۸۶: ۲۴۲)
در این پژوهش، پرسشنامه ای حاوی ۲۶ سوال تنظیم گردیده است. سوال های یک تا سه، هفت تا نه و هفده مربوط به فرضیه اول، سوال های چهار تا شش، ده و یازده و هجده تا بیست و دو مربوط به فرضیه دوم و سوال های دوازده تا شانزده مربوط به فرضیه سوم می باشد. سوالات بیست و سه تا بیست و شش نیز به منظور شناسایی ترتیب عوامل ایجاد تأثیر بر مدیریت شهری توسط تفکر استراتژیک، از دیدگاه کارشناسان و مدیران مطرح شده است. سوالات یک تا بیست و دو با بهره گرفتن از مقیاس پنج گانه لیکرت بررسی شده اند. در انتهای پرسشنامه از پاسخگو درخواست شده پیشنهادات خود را مطرح نماید. قرار دادن این درخواست در انتهای پرسشنامه دو حسن برای پژوهشگر دارد:
ممکن است نکاتی ذکر شود که از دید پژوهشگر پنهان مانده باشد.
پژوهشگر را در نتیجه گیری بهتر، کمک خواهد کرد.
با توجه به جامعه آماری این پژوهش، پرسشنامه طبق جدول ۳-۳ توزیع و جمع آوری گردید.
۱-۱-۱۰-۳ روایی و پایایی پرسشنامه
مقصود از اعتبار یا روایی آن است که وسیله اندازه گیری بتواند خصیصه و ویژگی مورد نظر را اندازه بگیرد. (خاکی؛ ۱۳۸۶: ۲۸۸)
همچنین پایایی یک وسیله اندازه گیری به دقت آن اشاره دارد. یعنی اگر صفت مورد نظر را تحت شرایط مشابه دوباره اندازه گیری کنیم نتایج حاصله مشابه و قابل اعتماد باشد.
از آنجا که سوالات انتخاب شده در پرسشنامه با نظر اساتید محترم راهنما، مشاور و یک نفر از متخصصین امر طراحی پرسشنامه و آمار انجام پذیرفته، لذا از روایی قابل قبولی برخوردار می باشند.
به منظور سنجش پایایی و اعتبار پاسخ های دریافتی از روش بازآزمایی مجدد استفاده شده است. در این روش تعدادی پرسشنامه برای بار دوم بین برخی افراد نمونه توزیع میگردد و از آنان خواسته میشود که مجدداً به سوالات پرسشنامه پاسخ دهند. در این تحقیق به جای توزیع مجدد پرسشنامه ها، تعدادی از پرسشنامه های موجود و تکمیل شده در فرایند تحقیق به عنوان ابزار بازآزمایی مورد استفاده قرار گرفتهاند. به این ترتیب که ۱۰ پرسشنامه انتخابی با ۱۰ پرسشنامه تصادفی مقایسه شدهاند. با مقایسه پاسخ های هر دو مرحله و محاسبه ضریب همبستگی رتبه ای اسپرمن، پایایی سوالات پرسشنامه ارزیابی گردید که مراحل محاسبه آن در زیر نشان داده شده است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...