مطالب با موضوع نقش مدیریت محلی در برنامه ریزی مشارکتی با تاکید بر توان ... |
چاپارخانه
چاپارخانه
۵۷
۱۵
پشستان گورابجیر ، تازه آباد صدر ، توکسر شیجان ، جفرود بالا ، چاپارخانه ، دهنه سر شیجان ، راسته کنار ، زرنگ محله ، زبرده ، شیجان ، غلامرضا باغ ، فتاتو ، فشتکه ، گورابجیر ، میان محله
۲
چوکام
چوکام
۵۰
۱۵
اشکیک ، بالا محله چوکام ، بلسکله ، بیج ، تازه آباد خواچکین ، بیجرود کل ، فرشکی چوکام ، خاچکین ، جیر سر چوکام ، جیر سر باقر خاله ، لله کا ، میانکل ، مصر دشت، بیج، میان محله
۳
کته سر خمام
کته سر خمام
۵۲
۱۴
اشمنانطالم ، اسماعیل آباد ، برمچه بالامحله ، برمچه پایین محله ، تیسیه ، دافچاه ، کته سر ، کلاچاه اول و دوم، لات ، کویشاه ، مشکاپشت ، مرزدشت، کتکول
ماخذ : سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، ۱۳۹۰
۳ – ۳ - ویژگیهای طبیعی
۳ – ۳ – ۱ – توپوگرافی
سکونتگاه های روستایی و شهری این محدوده در موقعیت جلگه ای پست و با شیب ارتفاعی در جهت جنوب شرقی به شمال غربی و به سمت تالاب انزلی شکل گرفته اند بطوریکه خطوط منحنی میزان موجود در نقشه نمایانگر این مطلب است که بیشترین تعداد نقاط روستایی۹۳/۵۲ درصد جمعیت کل روستاهای بخش در نقطه ارتفاعی ۲۰- تا ۲۵- متر قرار گرفته و عمدتاً شامل روستاهای چاپارخانه و چوکام می باشد . در حالیکه روستاهای دهستان کته سر در طبقات ارتفاعی بین ۵- تا ۲۰- متر و این دهستان در ارتفاع بالاتری نسبت به دو دهستان چوکام و چاپارخانه واقع شده است . در مجموع مقایسه بررسی های انجام شده بر تعداد جمعیت روستاها نشان می دهد که طبقات ارتفاعی ۱۵- تا ۲۵- بیشترین تعداد جمعیت روستاها را در خود جای داده است . بنابراین خصوصیات جغرافیایی طبیعی بخش خمام گویای بسیاری از واقعیت های محیطی و نقش آن در استقرار جوامع انسانی و تکوین فعالیت و معیشت آنهاست . شیب ملایم در جهت تالاب و دریای خزر موجب شده است تا شرایط زیستی و معیشتی مساعدی را برای استقرار انسان فراهم سازد .
۳ –۳ – ۲ – آب و هوا
آب و هوای محدوده مورد مطالعه در فصول گرم و سرد سال تحت تاثیر سیستمهای مختلف فشار قرار دارد . هر یک از این سیستمها در مقیاس محلی و منطقه ای تاثیر گذار بوده و بعد از ورود به سواحل دریای خزر به نوع دریایی تبدیل می گردنند که مهمترین این سیستمها عبارتند از :
پرفشار سیبری ، پر فشار آزور و پرفشار اطلس شمالی در زمستان
کم فشار آسیایی در تابستان
هر یک از این سیستمها منشاء جریانات مختلف آب و هوایی بوده و میزان بارش ، رطوبت ، دما و پایداری هوای منطقه را تحت تاثیر قرار می دهند . ( ایستگاه سینوپتیک رشت )
۳ – ۳ – ۲ – ۱ – درجه حرارت
درجه حرارت حداقل و حداکثر در ایستگاه رشت ، نمایانگر این مطلب است که به ترتیب بهمن ماه و مرداد ماه دارای کمترین و بیشترین میزان درجه حرارت ( ۹۳/۵ و۱۲/۲۵) در طول سال می باشند . البته متوسط دمای سالیانه نیز ۱۷/۱۶ درجه سانتی گراد ثبت شده است .
۳ – ۳ – ۲ – ۲ – بارش
بررسی توزیع بارش در محدوده مورد مطالعه با میانگین ۵۱/۱۳۶۷ میلی متر در دوره ۲۰ ساله به ثبت رسیده است . بارش در تمام ماه های سال در ایستگاه فرودگاه رشت گزارش شده است اما این توزیع در طول سال یکنواخت نبوده بطوریکه آبان ماه ۵۹/۲۰۰ میلی متر پر باران ترین و خرداد ماه با ۳۳/۳۹ میلی متر کم باران ترین ماه است .
۳ – ۳ – ۲ – ۳ – رطوبت
بخش خمام به دلیل نزدیکی به دریای خزر دارای رطوبت زیادی بوده و رطوبت نسبی آن در تمام ماه های سال بالا می باشد . تغییرات ماهانه رطوبت در ایستگاه فرودگاه رشت نشان می دهد که در تمام ماه های سال میزان رطوبت بالای ۷۰ درصد و بین حداقل ۶/۷۶ درصد در مرداد ماه و حداکثر ۵۵/۸۴ درصد در آبان ماه در نوسان بوده است . میانگین رطوبت نسبی در ایستگاه رشت ۴۵/۷۴ درصد در یک دوره ۲۰ ساله به ثبت رسیده است .
جدول ۳-۲ - اطلاعات اقلیمی ایستگاه سینوپتیک فرودگاه رشت( ۱۳۹۰ – ۱۳۷۱ )
ماه ها
میانگین درجه حرارت ( درجه سانتی گراد )
میانگین بارش
میانگین نم نسبی
( درصد )
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-09] [ 01:08:00 ق.ظ ]
|