چندین مطالعه­ مروری، تمرین مقاومتی را برای افزایش قدرت عضلانی تجویز کرده ­اند. همچنین پژوهش اخیر نشان داده، تمرین مقاومتی علاوه بر نقش تعیین کننده ­ای که در سطح آمادگی جسمانی بازیکنان والیبال دارد، در عملکردهای دفاعی از اهمیت زیادی برخوردار است (۱۰۹).
دانلود پایان نامه
ورزشکارانی که مرحله آمادگی جسمانی عمومی خوبی را پشت سر گذاشته­، به راحتی می‌توانند به عملکرد بالایی دست یابند. بازیکنان والیبال نشسته در طول مسابقه نیاز به قدرت زیادی برای پوش‌رفتن، سرویس، اسپک زدن و دفاع کردن دارند (۱۲۳). با توجه به این­که تغییر در قدرت، توان و استقامت عضلانی در موفقیت بازیکنان والیبال نشسته بسیار مهم است مربیان و بازیکنان باید تمرینات آماده ­سازی خود را طوری طراحی کنند تا در بهترین شرایط در مسابقه حاضر شوند.
۳-۱٫ مقدمه
در فصل­های قبل به بررسی بیان مسئله، ضرورت پژوهش، اهداف، محدودیت­های پژوهش، تعریف واژه ­ها، مبانی نظری و پژوهش­های انجام شده در زمینه پژوهش پرداخته شد. اکنون در این فصل گزارشی از روش پژوهش جامعه و نمونه­ پژوهش و نحوه­­ی انتخاب آزمودنی، متغیرهای پژوهش و ابزار اندازه ­گیری، روش کار، روش اندازه ­گیری و نحوه­ جمع آوری اطلاعات، روش آماری با جزئیات لازم تشریح شده است.
۳-۲٫ جامعه و نمونه آماری
کلیه بازیکنان زن والیبال نشسته در استان اصفهان (اصفهان، مبارکه، خمینی­شهر، درچه، فلاورجان)، جامعه آماری این پژوهش را تشکیل می­ دهند. ابتدا محقق به دفتر هیأت ورزش­های جانبازان و معلولین مراجعه کرده، هدف از اجرای پژوهش را برای مسئولان توضیح داده و پس از انجام هماهنگی، نمونه­ آماری این پژوهش از میان بازیکنان زن والیبال نشسته استان اصفهان انتخاب شدند که از طریق انجام یک جلسه( به صورت داوطلبانه) توجیه شدند. معیار شرکت، داشتن سن حداکثر ۴۵ سال، داشتن سابقه­ ورزشی منظم بیش از ۱ سال در رشته والیبال نشسته و این­که هیچ­گونه قطع عضوی در بالا تنه نداشته و قادر به انجام تمرینات مورد نظر باشند، بود. در این میان بین ۷۰ بازیکن، ۴۰ نفر داوطلب شدند ولی۳۰ بازیکن، واجد شرایط فوق بوده که قبل از دریافت فرم رضایت­نامه جهت اعلام آمادگی آزمودنی­ها به منظور شرکت در پژوهش حاضر، اطلاعات شخصی- سوابق پزشکی- ورزشی (پیوست ۱) و همچنین اطلاعات لازم درخصوص نحوه­ اجرای پژوهش (پیوست۲) و نکاتی که می­باید آزمودنی­ها برای شرکت در پژوهش رعایت کنند، به صورت کتبی وشفاهی در اختیار آن­ها قرار گرفت. پس از دریافت برگه­ی رضایت­نامه (پیوست۳)، تحت برنامه تمرینات مقاومتی قرار گرفتند.
۳-۳٫ روش و طرح پژوهش
پژوهش حاضر، پژوهش نیمه تجربی- میدانی است. متغیر­های مورد پژوهش در دو مرحله قبل و بعد از اعمال متغیر مستقل سنجیده شدند. برخی از شاخص­ های آنترپومتریک نیز قبل از شروع برنامه تمرین مورد سنجش قرار گرفت. برنامه تمرینی شامل ۲۴ جلسه دو ساعته (هفته­ای ۳ روز) بود.
۳-۴٫ نحوه گردآوری اطلا­­­­­­­عات
بازیکنان انتخاب شده جهت پژوهش یک هفته قبل از شروع مراحل اجرایی برای آزمون­های بدنی به سالن بدنسازی پایگاه قهرمانی اصفهان مراجعه کردند. ضمن پر کردن برگه­ی رضایت­نامه، از کلیه­ آزمودنی­ها اطلاعات مربوط به سن، قد، وزن، درصد چربی بدن، چربی زیر جلد سه ناحیه، توده­ی بدون چربی، شاخص توده­ی بدن، حجم عضلانی، محیط اندام­ها و آزمون­ها شامل دراز و نشست و آزمون ۱RM، قدرت ایستای دست­ها، استقامت ایستا و پویای اندام­ها قبل از شروع تمرینات مقاومتی از بازیکنان گرفته شد. سپس آزمودنی­ها به دو گروه تمرین مقاومتی ( ۱۵نفر) و گروه کنترل ( ۱۵نفر) تقسیم شدند.
۳-۵٫ تمرینات مقاومتی
آزمودنی­ها در این گروه، تمرینات مقاومتی را با تمرکز بر تمرینات مقاومتی بالاتنه انجام دادند. تمرینات شامل ۲ مرحله گرم کردن بود. در ابتدا به مدت ۵ دقیقه گرم کردن عمومی و سپس هر تمرین را با یک ست شامل پنج تکرار با ۴۰ درصد حداکثر (۱RM) و ۳۰ ثانیه زمان استراحت بین هر ست، به عنوان گرم کردن اختصاصی انجام دادند. و در ادامه تمرینات با ۴۵ درصد یک تکرار بیشینه شروع وتا۸۰ درصد یک تکرار بیشینه در ۸ هفته افزایش یافت و در پایان ۵ دقیقه سرد کردند (۱۵۷). شدت، تکرار و ست بر اساس جدول ۳-۱ در هر هفته متغیر بود(۱۳۲، ۷۷). همچنین ۶ حرکت پرس­سینه، جلو بازو با دمبل ، پشت بازو سیم­کش،­­­­­ لت ازپشت، نشر از جانب و دراز و نشست را به ترتیب در هر جلسه اجرا می­کردند(۱۵۵). زمان استراحت هر ست۳۰ ثانیه بوده و پس از اجرای هر نوبت تمرینی آزمودنی، ۳ دقیقه استراحت می­کردند (۷۲).

شکل ۳-۱ نشر از جانب شکل ۳-۲ لت از پشت
شکل ۳-۳ جلو بازو
شکل ۳-۴ پشت بازو سیم کش
شکل ۳-۵ پرس سینه شکل ۳-۶ دراز و نشست
جدول ۳-۱٫ برنامه تمرینات مقاومتی در گروه تجربی

 

هفته   پرس­سینه جلو بازو با دمبل پشت بازو سیم­کش لت از پشت نشر از جانب دراز و نشست
اول تکرار × ست
درصد ۱RM
۱۰×۳
۴۵%
۱۰×۳
۴۵%
۱۰×۳
۴۵%
۱۰×۳
۴۵%
۱۰×۳
۴۵%
۱۰×۳
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...