پژوهش های کارشناسی ارشد در مورد ارائه ساختار جدید بازار همزمان توان اکتیو و راکتیو با در نظر گرفتن ... |
در این قسمت، به منظور بررسی تأثیر نوع خطا (برآورد زیاد و برآورد کم) بر تولید توان اکتیو و راکتیو، نمودارهای تولید توان اکتیو و راکتیو در بازار همزمان با در نظرگرفتن خطاهای موجود آورده شده است.
MW
نمودار(۴-۹) نمودار بار و تولید توان اکتیو هرگره در بازار همزمان با خطای برآورد زیاد ۰٫۱ و ۰٫۳۵ پریونیت
MVAr
نمودار(۴-۱۰) نمودار بار و تولید توان راکتیو هرگره در بازار همزمان با خطای برآورد زیاد ۰٫۱ و ۰٫۳۵ پریونیت
همانطور که از نمودار (۴-۹) مشاهده می شود، افزایش خطای پیش بینی سبب کاهش تولید توان اکتیو واحدهای بادی که در گرههای ۴، ۶، ۱۰ و ۱۲ قرار گرفتهاند، شده است. اما نمودار (۴-۱۰) نشان میدهد که با افزایش خطای پیش بینی از نوع برآورد زیاد، میزان مشارکت واحدهای بادی برای تولید توان راکتیو در گرههای ۴ و ۱۲ افزایشیافته است.
MW
نمودار(۴-۱۱) نمودار بار و تولید توان اکتیو هرگره در بازار همزمان با خطای برآورد کم ۰٫۱ و ۰٫۲۵ پریونیت
MVAr
نمودار(۴-۱۲) نمودار بار و تولید توان راکتیو هرگره در بازار همزمان با خطای برآورد کم ۰٫۱ و ۰٫۲۵ پریونیت
همانطور که از نمودارهای (۴-۱۱) و (۴-۱۲) مشاهده می شود، در اینحالت نیز با افزایش خطا میزان مشارکت واحدها در تولید توان اکتیو کاهش یافته است. اما در اینجا با افزایش خطا میزان تولید توان راکتیو واحدهای بادی همانند حالت قبل افزایش نمییابد که این امر حاکی از تأثیر تفاوت نوع خطا بر میزان مشارکت واحدهای بادی در تولید توان راکتیو دارد.
-
-
- جمعبندی
-
در این فصل از پایان نامه بازار توان راکتیو با توجه به اصلاحات انجام شده در فصل قبل مورد شبیهسازی قرار گرفت. در ادامه بازار همزمان توان اکتیو و راکتیو با بهره گرفتن از ساختار جدید پرداخت هزینه فرصت به اجرا درآمد و مشاهده گردید که اجرای بازار همزمان نسبت به بازارهای جداگانه توان اکتیو و راکتیو راهحل بهتری را نتیجه داده و هزینه کمتری را برای بهرهبردار سیستم به همراه خواهد داشت. پس از آن شبکه مورد مطالعه با بهره گرفتن از مفهوم فاصله الکتریکی به دو ناحیه کنترل ولتاژ مجزا تقسیم شد و مشاهده گردید که اجرای بازار توان راکتیو در حالت دو ناحیهای نتیجه بهتری را نسبت به شبکه تک ناحیهای به همراه داشته و سبب کاهش هزینه بهره برداری از شبکه می شود؛ این نتیجه ماهیت محلی بودن توان راکتیو را نشان میدهد. در پایان بازارهای توان اکتیو و راکتیو با حضور مزارع بادی به اجرا در آمد و بدین منظور دو حالت خطای “برآورد کم” و “برآورد زیاد” در نظر گرفته شد و نتایج حاصل از مشارکت مزارع بادی در بازارهای توان اکتیو و راکتیو مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات
-
-
- نتیجه گیری
-
به منظور داشتن شبکه قدرت قابل اعتماد و ایمن، وجود توان راکتیو کافی امری ضروری است. واحدهای تولیدی در صورتی برای تولید توان راکتیو متقاعد میشوند که یک ساختار قیمت گذاری مناسب برای آن وجود داشته باشد، به همین دلیل در این مطالعه ساختار پیشنهادات قیمت توان راکتیو در جهت ایجاد رقابت عادلانهتر در بازار اصلاح گردیده و این ساختار جدید بر روی شبکه ۲۴ گرهی IEEE RTS پیادهسازی شده است. از طرفی در این اثر بدلیل ارتباط بین توان اکتیو و راکتیو، بازار توان راکتیو بطور همزمان با بازار انرژی به اجرا در آمده است و ساختار جدیدی برای پرداخت هزینه از دست رفته در بازار همزمان توان اکتیو و راکتیو ارائه گردیده است. نتایج بدست آمده از اجرای بازارهای توان اکتیو و راکتیو نشان میدهد که در بازارهای جداگانه توان اکتیو و راکتیو تعدادی از واحدها وارد ناحیه فرصت شده و هزینه بهره برداری از شبکه را بالا میبرند؛ این در حالی است که در بازار همزمان با توجه به اینکه ساختار جدید پرداخت هزینه از دست رفته بطور مستقیم در تابع هدف بهینهسازی قرار گرفته است، هزینه از دست رفته نیز کمینه میگردد و بدین ترتیب اجرای همزمان بازار، هزینه کمتری را نسبت به بازارهای مجزا داشته و به راهحل بهتر میانجامد. در این پایان نامه همچنین به منظور در نظرگرفتن ماهیت محلی توان راکتیو، شبکه مورد مطالعه با بهره گرفتن از مفهوم فاصلهی الکتریکی به دو ناحیهی کنترل ولتاژ مجزا تقسیم شده است. با مقایسه نتایج حاصل از اجرای بازار توان راکتیو تک ناحیهای و دوناحیهای مشاهده گردید که بهره برداری از شبکه به صورت دوناحیهای هزینه بهره برداری کمتری را خواهد داشت. همچنین مشاهده گردید که اجرای بازار همزمان انرژی و توان راکتیو ناحیهای نیز هزینه کمتری را نسبت به بازارهای مجزا و همزمان تکناحیهای به همراه خواهد داشت.
در ادامه این پایان نامه حضور مزارع بادی در بازارهای توان اکتیو و راکتیو مورد بررسی قرار گرفته و به منظور درنظرگرفتن خطای پیش بینی توان بادی دو حالت خطای پیش بینی “برآورد کم” و “برآورد زیاد” در نظر گرفته شد. بطور کلی مشاهده گردید که هرچه خطای پیش بینی این واحدها -اعم از خطای برآورد کم و برآورد زیاد- پایینتر باشد میزان مشارکت آنها در بازار توان اکتیو بیشتر بوده و با افزایش تعداد شرکت کنندگان در بازار، هزینه کل سیستم کاهش مییابد. اما در مورد میزان مشارکت واحدهای بادی در بازار توان راکتیو ملاحظه شد که هرچه خطای “برآورد زیاد” افزایش یابد میزان ظرفیت آزاد توان راکتیو واحدهای بادی افزایش یافته و این واحدها میتوانند مشارکت بیشتری را در بازار توان راکتیو داشته باشند. اما در صورتی که خطای پیش بینی از نوع “برآورد کم” باشد؛ مشاهده گردید که با افزایش خطای پیش بینی میزان قابلیت توان راکتیو این واحدها کاهش یافته و در نتیجه توانایی این واحدها برای تولید
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 11:53:00 ق.ظ ]
|