ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی درباره بررسی عملکرد فرایند انعقاد سازی به هنگام استفاده از ترکیبی ... |
سوای در نظر گرفتن اهداف و دلایل کلی تصفیه ی آب، چه برای مصارف آشامیدنی و چه برای مصارف صنعتی، معمولا آب طبیعی احتیاج به تصفیه دارد.
تصفیه آب برای مصارف آشامیدنی هم آسان تر و هم ارزان تر از تصفیه آب برا ی مصارف صنعتی است.
دلایل اهمیت امر تصفیه ی آب ها
الف ) دستیابی به آب گوارا و قابل آشامیدن :
آب شیرین و قابل شرب برای مصرف انسان تنها ۳ درصد از کل آب های روی کره زمین را تشکیل می دهد. ۹۷ درصد بقیه درون دریاها بوده، در یخ های قطبی مسدود شده، در یخچال ها قرار داشته، به صورت برف بوده و یا درون اتمسفر یا خاک پخش شده است.
ب ) استفاده مجدد از آب و مواد جامد ناشی از تصفیه فاضلاب و پساب :
مقرون به صرفه نبودن یکبار استفاده از سیالی مثل گل حفاری، این امر را مستلزم می کند که شرایطی جهت استفاده مجدد از آن فراهم شود. که این یکی از همان اهداف اصلی تصفیه آب و پساب در صنایع مختلف از جمله صنعت حفاری می باشد.
ج ) تولید پساب قابل تخلیه در محیط و محافظت از محیط زیست :
همانگونه که قبلا اشاره شد، با توجه به روند سریع آلودگی محیط زیست و مخاطرات زیست محیطی پیش رو و بحرانی که زندگی بشر و آینده ی زمین را تهدید می کند، بدیهی است که ضرورت هر اقدامی در راستای خدمت به این مهم و بهبود این چالش، بیش از پیش احساس می شود.
همه اینها مستنداتی بر اهمیت و نقش حیاتی آب در زندگی بشر بوده و لزوم توجه هر چه بیشتر بر مقوله ی تصفیه ی آب را یادآور می شوند. (دولین و همکارانش[۴۲]،۲۰۱۱)
-
-
-
-
-
- تصفیه پساب خروجی ناشی از عملیات حفاری :
-
-
-
-
یکی از آلودهکنندههای اصلی عملیات حفاری، گلهای حفاری میباشد که بهطور متداول شامل ترکیبات ناخواستهای مانند فلزات سنگین، نمکها و هیدروکربنها هستند که غلظت آنها در انواع گل بهطور قابلتوجهی متغیر میباشد، تحولات در صنعت حفاری که بیشتر در زمینه گل حفاری، مواد متشکله آن و دستگاههای تصفیه گل هستند، دارای تنوع گوناگونی بوده و تلاش برای جایگزینی مواد سازگار با محیطزیست و تغییر فرمولاسیون این مواد در راستای تجزیهپذیری در محیطزیست و نداشتن عوارض خطرناک از دغدغههای اصلی جهت داشتن حفاری ناآلاینده (Zero Discharge) است.
در مورد پساب ها، موضوع مهم این است که بنا بر دو دلیل باید روی آنها مدیریت و سپس عملیات تصفیه انجام شود:
-
- نداشتن محیط و فضای کافی برای دفن و دور ریختن این پسماند ها
-
- مقرون به صرفه نبودن یکبار استفاده کردن از این گل ها
آنچه که مشخص است، این است که جدای از اینکه این گل حفاری استفاده شده، پایه آبی، پایه روغنی و یا پایه پلیمری باشد، به دلیل اینکه در حین عملیات حفاری، به صورت ناخواسته حاوی بسیاری از مواد می شود، قطعا به لحاظ زیست محیطی خطر آفرین بوده و مضر به حساب می آید لذا چندین شیوه مدیریتی برای پسماند ها پیشنهاد می شود.
-
- کاهش حجم پسماند تولیدی از منبع تولید
-
- استفاده مجدد و بازسازی پسماند
-
- درمان پسماند تولیدی از طریق روش های موجود
-
- بازیافت پسماند به نحوی که از پسماند مواد جدید استحصال شود
-
- دفن و دور ریز پسماند بطور ایمن و بی خطر
در یک تقسیم بندی کلی، سه سیستم پیشنهادی برای مدیریت پسماندها وجود دارند که عبارتند از :
-
- سیستم کنترل جامدات
-
- سیستم مدیریت جامدات یا همان zero discharge
-
- سیستم تصفیه و بازیافت آب
سیستم کنترل جامدات
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-08] [ 09:22:00 ب.ظ ]
|