راهنمای ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی درباره ارزیابی پذيرش سيستم مديريت اطلاعات پروژه در سازمانهاي تسهيلگر در حوزه فناوري ... |
-
-
-
-
- پرسشنامه
-
-
-
پرسشنامه یکی از ابزارهای رایج تحقیق و روشی مستقیم برای کسب داده های تحقیق است. پرسشنامه مجموعه ای از سوالها است که پاسخدهنده با ملاحظه آنها پاسخ لازم را ارائه میدهد. این پاسخ داده مورد نیاز پژوهشگر را تشکیل میدهد(فرهنگی و صفرزاده, 1389, ص. 204).
الف. طراحی پرسشنامه
برای طراحی پرسشنامه از پرسشنامه استاندارد مقالات مرتبط با آن استفاده گردید. سپس با بهره گرفتن از مبانی نظری و مطالعات انجام شده در ایران و جامعه هدف تعدیلاتی در این پرسشنامه انجام گرفته است. در این تحقیق به منظور اندازه گیری و سنجش پاسخهای ارائه شده از طرف پاسخ دهندگان (کاربران) از مقیاس پنج امتیازی لیکرت استفاده گردیده که از گزینه “کاملا مخالفم “تا “کاملا موافقم” را شامل میگردد. تعداد سوالات ارزیابی شاخص ها 28 عدد بوده که در 6 شاخص دسته بندی شده است. پس از طراحی اولیه پرسشنامه، پایایی و روایی آن آزمون گردید جهت انجام آزمایش روایی، پرسشنامه اولیه توسط اساتید دانشگاهی متخصص مورد بازبینی قرار گرفت و همچنین از آنان خواسته شد که ضمن پاسخگویی به سوالات، موارد ابهام را ذکر نماید. پس از دریافت مشخص گردید که اکثر سوالات مطرح شده برای پاسخگویان مفهوم است و برخی نکات ابهام رفع و اصلاح گردید.
- ساختار پرسشنامه
پرسشنامه این تحقیق به منظور تحليل كمي اطلاعات و نيز جمعآوري و استفاده از ديدگاهها و نگرش کارکنان مرکز همکاری های فناوری ریاست جمهوری تدوین شده است. اين پرسشنامه داراي دو بخش است بخش اول اطلاعات جمعيتشناختي پاسخدهندگان را مورد بررسي قرار ميدهد.
بخش دوم مشتمل برسوالات بسته ميباشد كه متغیرهاي پژوهش شامل عملکرد و تلاش مورد انتظار، تاثیرات اجتماعی ،تسهیل شرایط و اعتماد به سیستم و قصد استفاده از آن را مورد بررسي قرارمی دهد. در پیوست شماره 1 نمونه ای از پرسشنامه آورده شده است.
- پایایی[40] (قابلیت اعتماد) پرسشنامه
پایایی یکی از ویژگیهای فنی ابزار اندازه گیری است. مفهوم یاد شده با این امر سروکار دارد که ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست میدهد (بازرگان و سرمد, 1385, ص. 166). در این تحقیق برای تعیین پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ[41] استفاده گردید. این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری از جمله پرسشنامه ها یا آزمونهایی که خصیصه های مختلف را اندازه گیری می کنند به کار میرود. مقصود آن است که اگر ابزار اندازه گیری را در یک فاصله زمانی کوتاه چندین بار و به گروه واحدی از افراد بدهیم نتایج حاصل نزدیک به هم باشند برای اندازه گیری پایایی از شاخصی به نام ضریب پایایی استفاده میکنیم. و اندازه آن معمولا بین صفر و یک تغییر می کند. ضریب پایایی صفر معرف عدم پایایی و ضریب پایایی یک معرف پایایی کامل است (سکاران, 1380, ص. 231).
- روش آلفای کرونباخ
یکی از روشهای محاسبه قابلیت اعتماد استفاده از فرمول کرونباخ است. این روش برای محاسبه هماهنگی و سازگاری درونی ابزار اندازه گیری بکار میرود. برای محاسبه ضرایب آلفای کرونباخ ابتدا بایستی واریانس نمونههای هر زیرمجموعه سوالهای پرسشنامه کل را محاسبه کرد سپس با بهره گرفتن از رابطه زیر، آلفا را محاسبه کرد (بازرگان وسرمد, 1385, ص. 169). که در آن:
j: تعداد زیرمجموعه سؤال های پرسشنامه یا آزمون
: واریانس زیر آزمون j ام
: واریانس کل آزمون
- نتایج آلفای کرونباخ آزمون پیش مطالعه
جدول 3-1 بیانگر میزان آلفای کرونباخ آزمون پیش مطالعه بوده که با توجه به میزان 904/0 ذکر شده در آن که بیش از 7/0 می باشد. نتایج اولیه را از نظر پایایی قابل قبول میسازد.
جدول 3 1. نتیجه آزمون آلفای کرونباخ
تعداد گزاره ها
آلفای کرونباخ
28
0.904
با توجه به تعدد گزارههای موجود با بهره گیری از تکنیکهای Spss میزان آلفایکرونباخ بهازای حذف هر گزاره در قالب دسته بندی هر متغیر، در جداول زیر ذکر گردیده است. که با توجه با نتایج آن گزارههایی که حذف آنها میزان آلفا را بیش از آلفای کلی میسازد حذف گردید.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-09] [ 01:15:00 ق.ظ ]
|