راهنمای نگارش پایان نامه درباره بررسی واکنش تک ظرفی اسپایرو دی هیدروفوران حاصل از ۱و۳- سیکلوهگزان دی ... |
(۷۲)
شکل (۱-۳۵)
روشهای تهیه زانتنها
روشهای مختلفی برای تهیه این ترکیبات وجود دارد که در اینجا به چند روش اشاره می شود. یک روش برای سنتز رنگهای زانتن و تریآریل متان، واکنش دو اکیوالان از یک فنول استخلافدار با فتالیکانیدرید در حضور کاتالیزر اسیدی میباشد (طرح ۱-۱۶). در این روش از واکنشهای جانشینی الکتروفیلی آروماتیک، واکنش فریدل کرافتس و هالوژناسیون (طرح ۱-۱۷) استفاده می شود [۴۸].
(۷۴) (۶۶) (۷۳)
طرح (۱-۱۶)
(۷۶) (۷۵)
طرح (۱-۱۷)
یک روش مناسب برای سنتز ترکیبات اسپیروزانتن، تراکم ۱- نفتول (طرح ۱-۳۹) یا مشتقات فنول (طرح ۱-۴۰) با اگزالیک اسید و سولفوریک اسید است که فرایند انجام واکنش به صورت تک مرحله ای میباشد و ساختار مولکول به وسیله روش X-ray مشخص شده است.
در این واکنش تراکمی یک نوع واکنش فریدل کرافتس بین ۱- نفتول یا فنولهای استخلافدار و اگزالیک اسید انجام می شود [۴۹]. به نظر میرشد که این واکنش برای ۱- نفتول و مشتقات فنول عمومیت داشته باشد و اسپیرولاکتونهای متنوعی از واکنش ۱- نفتول یا مشتقات اگزالیک اسید در سولفوریک اسید سنتز شده باشد.
(۷۹) (۷۸) (۷۷)
طرح (۱-۱۸)
(۸۱) (۷۸) (۸۰)
طرح (۱-۱۹)
واکنش آلدهیدها با رزوسینول یا ۶،۱-دیهیدروکسی نفتالن روش دیگری برای سنتز رنگهای زانتن میباشد. این روش توسط کاتالیزرهایی مانند متان سولفونیک اسید و روی کلرید انجام شده است. استفاده از فسفریک اسید غلیظ به عنوان حلال راندمان محصول را افزایش میدهد. کاربرد این روش برای تهیه مشتقات فلوئورسین و نفتوفلوئورسین میباشد (طرح ۱-۲۰) [۵۰].
(۸۵) (۸۴) (۸۳) (۶۷) یا (۸۲)
طرح (۱-۲۰)
روش مناسب دیگری که برای سنتز ترکیبات هتروسیکل اسپیرو به کار برده شده است، واکنش ۲- هیدروکسی نفتالن-۱،۴- دی اون و آیزاتین در حضور کاتالیست است. واکنش از طریق تشکیل حدواسط a پیش میرود که در ادامه واکنش، شرایط برای بسته شدن حلقه فراهم می شود (طرح ۱-۲۱).
(۸۹) (۸۸) (۸۷) (۸۶)
طرح (۱-۲۱)
روش دیگر برای سنتز ترکیبات هتروسیکل اسپیرو، واکنش بین نینهیدرین و ۲- هیدروکسی-۱،۴- دیاون میباشد (طرح ۱-۲۲) [۵۱].
(۹۰) (۶۶) (۸۶)
طرح (۱-۲۲)
واکنش سه جزئی ۲-نفتول، ۲-هیدروکسی-۱،۴-دیاون و آیزاتینها در حضور کاتالیست، روش مناسب دیگری برای سنتز ترکیبات اسپیروزانتنها است. از مزایای این روش کوتاه بودن زمان انجام واکنش، سادگی و ارزان بودن کاتالیستهای مورد استفاده است (طرح ۱-۲۳) [۵۲].
(۹۳) (۸۶) (۹۲) (۹۱)
طرح (۱-۲۳)
یکی از روشهای تهیه بنزوزانتنها با بهره گرفتن از ترکیبات بنزاین میباشد. یک ترکیب TMS-aryl دارای باقیمانده Ortho-OTf با یک یون فلورید در C °۰ برای تشکیل یک بنزاین متقارن وارد واکنش می شود. این حدواسط سپس با یک واکنش حلقهزایی ]۲+۲[ با کربونیل مشتقات مختلف بنزآلدهید به یک بنزواکست تبدیل می شود (طرح ۱-۲۴).
(۹۴)
(۹۵)
طرح (۱-۲۴)
این حلقه چهار عضوی سپس متحمل یک ایزومری شدن سریع برای تولید اورتو-کینون متید مربوطه می شود که بسیار واکنشپذیر است. کینون متید تولید شده می تواند با بعضی از بنزاینهای بسیار فعال که هنوز در محیط وجود دارند، فورا متحمل یک واکنش حلقهزایی] ۴+۲ [در دمای پایین برای بدست آوردن آروماتیسیه خود و تولید ۹-آریل-زانتن شود [۵۳].
روش دیگر برای سنتز بنزوزانتنها واکنش تراکمی میان ۲-هیدروکسی آلدهیدهای آروماتیک با تترالون تحت شرایط اسیدی میباشد که طی آن وینیل اتر تشکیل می شود و به دنبال آن نوآرایی صورت گرفته و شرایط برای بسته شدن حلقه فراهم می شود. این روش سنتز راندمان بالایی دارد (طرح ۱-۲۵) [۵۴].
(۹۸) (۹۷) (۹۶)
طرح (۱-۲۵)
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-08] [ 10:59:00 ب.ظ ]
|