پژوهش های کارشناسی ارشد درباره بررسی وضعیت جانشین پروری در شرکت نفت براساس مدل شایستگی مدیران۹۳- فایل ۱۵ |
مرحله ششم
توسعه مدیران
تدوین الگوی شایستگی مدیران
تعیین شکاف شایستگی مدیران و رهبران
تعیین روش های توسعه مدیران و رهبران
اجرای برنامه های توسعه رهبران
تعیین میزان اثرا توسعه رهبران
مرحله هفتم
جایگزینی افراد در مسئولیتها
مصاحبه با نفرات نهایی پرورش یافته برای جایگزینی
معین کردن انتظارات طرفین و ایجاد توافق
انتخاب افراد
ارزیابی افراد
مرحله هشتم
ارزیابی میزان اثربخشی برنامه جانشینی
(ابوالعلایی، ۱۳۸۷، ۳۴)
۲ ـ ۲ ـ ۳ ـ ۳ـ رویکرد شایستگی و فرایند استعدادیابی
یکی از بهترین و مناسبترین رویکردها برای نایل شدن به این مهم، به کارگیری رویکرد شایستگی در مدیریت منابع انسانی است. درواقع همانگونه که وی.ای.کامپرفرم (۲۰۰۲) مطرح می کند، مدلهای شایستگی می تواند به عنوان شیوهای برای یکپارچه کردن اقدامهای مختلف منابعانسانی به کار رود. این بدین معناست که میتوان هریک از زیر سیستمهای مدیریت منابع انسانی را براساس شایستگی طراحی کرد و درواقع، شایستگی، هسته مرکزی تمامی فعالیتهای منابع انسانی سازمان است. این شایستگی موجب به وجود آمدن پارادایمی در ادبیات مدیریت منابعانسانی شده است که به مدیریت منابعانسانی مبتنی بر شایستگی معروف است (افضل آبادی و همکاران،۱۳۸۹، ۳).
پذیرش و گسترش سریع رویکرد شایستگی محورو به کارگیرى آن دربرنامه هاى توسعه کارکنان بیش ازهر چیز، نتیجه مزایا وفوایدی است که دراین رویکرد نهفته اسـت. در عصر حاضر، اهمیت جایگاه و نقش سطوح مدیران به عنوان طراحان،هدایتگران واداره کنندگان اصلى سازمان بر کسى پوشیده نیست و به کارگیرى نظامهاى مؤثر انتصاب، جذب، نگهدارى، ارزیابى و توسـعه آنان طبیعتا از جایگاه مهم و ویژه اى برخوردار اسـت. مدیران به عنوان اصلی ترین افراد در مواجهه با مسائل مختلف درون وبرون سازمانى،نقش بسـزا وتعیین کنندهاى درموفقیت یا حتى شکست سازمان ایفا می کنند. ازآن جایى که مدیریت درهر سازمانى ازاهمیت ویژه اى برخوردار است و ازمهمترین فعالیتهایى است که به مددآن مأموریتها واهداف سازمانى تحقق مییابد، یکی از راه های اصلى نظام شایسته سالاری، گماردن مدیران شایسته است(غلامزاده وهمکاران،۱۳۹۰، ۳).
براى شایستگى عبارات متعددى ازقبیل لیاقت، قابلیت، توانمندى، توانایى، صلاحیت ومهارت استفاده می شود. یکی ازتعاریف مطرح از شایستگی عبارت است از: ترکیبى ازمهارتها، ویژگیهای شخصی و شخصیتى ورفتارهایى که مستقیما باعملکرد مؤثر در یک شغل خاص مرتبط هستند (درگاهى وهمکاران، ۱۳۸۹).
معمــولا چهارویژگى برای شایستگی مطرح شده است:
- مرتبط با شغل یا سازمان؛
- ارتباط مثبت باعملکرد بهتـرفرد یا اجراى موفقیت آمیزنقش؛
- قابل تعریف به صورت رفتارهاى قابل مشاهده در شغل؛
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1400-08-05] [ 12:16:00 ب.ظ ]
|