پژوهش های کارشناسی ارشد با موضوع طراحی سامانه ی خبره ی فازی برای تشخیص دام چینی ... |
۵/۹
۰
۰
۱
۷۸/۴
قانونی
درست
۹
۳۰
۹/۱
۶/۷
۲/۱
۰
۰
۴/۹۱
جعلی
نادرست
(قانونی)
۱۰
۲۰
۸
۵/۳
۲/۳
۱
۱
۷/۴۳
مشکوک
درست
نتایج اجرای سامانهی خبرهی فازی-ژولیده روی ۵۰ نمونه وبگاه بانکی (ضمیمه ج) نشان میدهد که دقت تشخیص سامانه ۸۸% و میزان خطای آن ۱۲% است. اشاره شد که دستاورد مهم استفاده از نظریهی مجموعههای ژولیده، کاهش زمان محاسبهی خروجی است و همچنان که بیان شد، زمان محاسبهی خروجی، متناسب با تعداد متغیرها و تعداد قواعد فازی است. سامانهی فازی- ژولیدهیِ طراحی شده برای تشخیص دامگستری، که شش متغیر ورودی و ۴۰ قاعده دارد، نیز همچون سامانهی فازی قبلی در محیط نرم افزار متلب (ویرایش ۰/۸/۷) روی رایانهای با حافظهی ۴ گیگابایتی و دارای پردازندهی Intel Core i5 با سرعت ۳/۲ گیگا هرتز پیادهسازی و اجرا شد و مشاهده شد که این سامانه نتیجه را ظرف یک ثانیه محاسبه و اعلام می کند. حال آنکه محاسبهی درصد دامگستری و اعلام وضعیت وبگاه در سامانهی خبرهی فازی با ۲۰ متغیر ورودی و ۱۵۹ قاعده، حداقل ۱۶ ثانیه طول میکشید. بنابراین بدیهی است سامانهی خبرهی فازی-ژولیده گزینهی بسیار مناسبتری برای استفاده در شرایط برخط است زیرا برای افشای اطلاعات حساس و محرمانهی کاربران در فضای مجازی تنها چند ثانیه کفایت میکند و شناسایی به موقع و بیدرنگ وبگاه تقلبی بسیار حائز اهمیت است.
۴-۱۲- نتیجه گیری
در این فصل مراحل طراحی، پیادهسازی و ارزیابی سامانهی خبرهی فازی تشخیص دامگستری در بانکداری الکترونیکی تشریح شد. این سامانه از فازیساز تکین، وافازیساز گرانیگاه، موتوراستنتاج کمینه و استلزام ممدانی تشکیل شد. پس از استخراج متغیرهای اولیهی مؤثر تشخیص حملات دامگستری در بانکداری الکترونیکی ایران، از طریق پرسشنامه، مرور منابع و بررسی شرایط واقعی در حملات دامگستری، ۱۵۹ قاعده برای سامانهی خبرهی فازی تدوین شد. ارزیابی سامانه بر ۵۰ وبگاه بانکداری نشان داد که سامانه دارای دقت تشخیص ۸۸% است. پس از آن با بهره گرفتن از نظریهی مجموعههای ژولیده، سامانهی طراحی شده از نظرِ زمان محاسبهی خروجی بهبود داده شد و سامانهی خبرهی فازی-ژولیده با ۶ ورودی و ۴۰ قاعده پیادهسازی شد. در ادامه با انجام آزمایشهایی، صحت عملکرد سامانهی خبرهی فازی-ژولیده ارزیابی شد و نتایج این ارزیابی نشان داد که این سامانه نیز دارای دقت ۸۸% است. در نهایت، از مهمترین یافتههای این تحقیق میتوان به مشخص کردن متغیرهای مؤثر در شناسایی حملات دامگستری در بانکداری الکترونیکی، طراحی سامانهی خبره برای شناسایی به موقع و کارآمد دامگستری و مشخص کردن پایگاه قواعد لازم در تشخیص دامگستری به روش فازی اشاره کرد.
فصل پنجم- نتیجه گیری و پیشنهاد
کلیات پژوهش
۵-۱- مقدمه
حفظ امنیت اطلاعات از مباحث مهم تجارت الکترونیکی به شمار می آید. همچنین یکی از عوامل مهم در مقبولیت و گسترده شدن فرایندهای بانکداری الکترونیکی توسعه نرمافزاری و افزایش امنیت در سامانههای آن است. در صورتی که زمینه لازم برای تأمین این دو نیاز فراهم شود کاربرد عمومی از سامانههای الکترونیکی گسترش و تسهیل مییابد و ریسک استفاده از چنین سامانههایی با حفظ درجه امنیت بالا کاهش مییابد و اعتماد و رضایتمندی مشتری افزایش مییابد. تحقیقات نشان میدهد که بانکها قبل از هرچیز باید این اعتماد را در مشتریان خود ایجاد کنند که بانکداری الکترونیکی و عملیات صورت گرفته در آن دارای امنیت کافی است. پیشرفتهای گسترده در زمینه فنّاوری، کمک زیادی به افزایش سطح امنیت داده های انتقال یافته در بانکداری الکترونیکی کرده است. با وجود این چالشهای پیش روی گسترش و توسعهی بانکداری الکترونیکی کماکان باقی است. امنیت بانکداری الکترونیکی بیشتر در زمینه بانکداری اینترنتی مطرح می شود. اینترنت به عنوان یک شبکهی عمومی، با مباحث محرمانگی و امنیت اطلاعات مواجه است. عموماً بانکداری اینترنتی و برخط می تواند مخاطرههای فراوانی برای مؤسسات و بنگاههای اقتصادی به همراه داشته باشد. اطلاعات مربوط به مشتریان و معاملات مالی بسیار حساس و محرمانه بوده و انجام اینگونه معاملات از طریق اینترنت چالشهایی را در زمینهی امنیت و اطمینان معاملات به وجود آورده است. بدون وجود امنیت بانکداری الکترونیکی نه تنها فایدهای نخواهد داشت بلکه خسارتهای فراوانی هم وارد می کند. هرچند امنیت مطلق وجود ندارد اما لااقل برای برخورداری از یک وضعیت غیرشکننده میباید هزینههایی صرف نمود.
در این پایان نامه تلاش شده تا برای تشخیص و کنترل یکی از مهمترین انواع حملات اینترنتی که بیشترین آسیب را بر اعتماد مشتریان در حوزه تجارت الکترونیکی و بخصوص بانکداری الکترونیکی وارد می کند، راه حلی مؤثر پیشنهاد شود.
برای افزایش دقت در تشخیص حملات دامگستری در این پژوهش از نظریه فازی بهره گرفتیم و برای اولین بار سامانهی خبرهی فازی برای تشخیص حملات دامگستری را با بهره گرفتن از نظریه مجموعههای ژولیده بهبود دادیم. در فصل اول این پایان نامه کلیات تحقیق و در فصل دوم مفاهیم مرتبط با بانکداری الکترونیکی و حملات دامگستری بیان شده است. سپس در فصل سوم مفاهیم مرتبط با نظریه فازی، سامانهی فازی و نظریه مجموعههای ژولیده که در این پایان نامه از آن استفاده شده است تشریح شده و در نهایت در فصل چهارم معماری کلی سامانهی خبره فازی برای تشخیص دامگستری در بانکداری الکترونیکی توضیح داده شده است.
۵-۲- نتایج تحقیق
الف- خروجی حاصل از سامانهی خبرهی فازی طراحی شده به نحوه طراحی قواعد پایگاه دانش فازی بستگی دارد که بر اساس نظریات خبرگان در حوزه بانکداری اینترنتی طراحی شده است.
ب- مدل پیشنهادی پژوهش در محیط نرم افزار متلب (ویرایش ۰/۸/۷) شبیهسازی شده است و به همین دلیل به سادگی میتوان برای هر دادهی ورودی مقادیر جریانها را محاسبه و نتیجه خروجی را بهدست آورد. سامانهی خبره فازی می تواند با اتصال به یک پایگاه دادهی محلی، به صورت خودکار اطلاعات ورودی را دریافت کرده و نتایج خروجی را نیز به صورت خودکار ثبت نماید. لذا پردازش تعداد زیادی داده در زمانی کوتاه امکان پذیر است.
ج- آزمایش سامانه با بهره گرفتن از داده های مربوط به حملات واقعی دامگستری بر روی وبگاه بانکها انجام شده است.
د- عوامل مؤثر برای تشخیص حملات دامگستری در بانکداری الکترونیکی ایران استخراج شده است.
ه- سامانهی طراحی شده در این پایان نامه گرچه با تمرکز بر حوزه بانکداری طراحی شده است اما برای تشخیص گونه های مختلف دامگستری در اینترنت انعطافپذیری بالایی دارد و با تغییرات اندکی می تواند برای انواع دیگر وبگاههای تجارت الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد.
۵-۳- نوآوری تحقیق
این تحقیق در زمینه افزایش امنیت در بانکداری الکترونیکی ایران دارای نوآوریهای زیر است:
الف- تعیین متغیرهای مؤثر در تشخیص حملات دامگستری در بانکداری الکترونیکی ایران
ب- تعیین قواعد مؤثر در تشخیص حملات دامگستری در بانکداری الکترونیکی ایران
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-08] [ 11:12:00 ب.ظ ]
|